Confidenţialitate

A început a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Ceremonia de deschidere a durat peste 2 ore | AUDIO

De astăzi, timp de 16 zile, Beijingul găzduiește a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Ceremonia de deschidere a durat mai bine de 2 ore, timp în care delegațiile de sportivi au defilat pe stadionul olimpic, acompaniați de muzică clasică internațională. Pe lângă spectacolele media impresionante și focurile de artificii spectaculoase, nu au trecut neobservate măsurile impuse de pandemie.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, vineri, pe Stadionul Olimpic „Cuibul de pasăre”, în finalul unei ceremonii spectaculoase, cu muzică, gheață, lumini, și proiecții video.

Flacăra olimpică în centrul unui uriaş fulg de zăpadă, care a fost suspendat ulterior deasupra Stadionului Olimpic.

Spectacolul a fost realizat de același regizor chinez care s-a ocupat şi de ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008. 91 de delegaţii sportive printer care și cea României – participă la Jocurile de iarnă de la Beijing.

Circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe. Totul cu măsuri sanitare stricte.

Din cauza pandemie locurile de pe stadion nu sunt toate ocupate, iar mulți sportivi poartă măști de față ca parte a costumelor.

Sursa foto: Twitter / Beijing 2022

Citește și: Val de demisii pe Downing Street în urma scandalului legat de petrecerile din timpul carantinei naționale | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.