A fost stabilită data pentru Alegerile Europarlamentare 2019

A fost stabilită data pentru Alegerile Europarlamentare 2019 din România. Alegerile vor avea loc duminică, 26 mai.

“Pentru a asigura desfășurarea scrutinului electoral în condiții corecte, în afara oricăror dubii, va fi implementat Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Acest sistem a fost folosit și la alegerile din 2016.”, a precizat premierul Viorica Dăncilă.

Sistemul nu permite votul multiplu.

Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate marţi, la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi în Consiliul Afaceri Generale (CAG).

Alegerile Europarlamentare 2019

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

România are 32 de deputaţi în prezent, iar din următorul mandat vom primi 33 de locuri. Asta pentru că ieşirea Marii Britanii din Uniune a dus la redistribuirea fotoliilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS