Confidenţialitate

A fost reținută persoana care a anunțat că a plasat recipiente cu gaz sarin în București

Bărbatul a pretins că este Said ben Laden și că a instalat recipiente cu gaz sarin la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi la Gara de Nord, a fost reținut pentru 24 de ore.

Apelantul a motivat gestul prin faptul că are dublă personalitate.

Pe numele persoanei depistate fusese emis un mandat de aducere de către D.I.I.C.O.T.- S.T. Brașov, bărbatul a fost predat polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea prezentării la unitatea de parchet.

Procurorii D.I.I.C.O.T. Braşov au dispus miercuri reţinerea sa pentru 24 de ore, sub acuzația de „alarmare, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută de art.38 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”.

În acest dosar, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov efectuează cercetări faţă de acest bărbat pentru savârşirea altor 3 infracţiuni prevăzute de art. 38 alin.1 din Legea nr.535/2004.