A fost repatriat primul european cu Ebola

Preotul spaniol care a contractat Ebola in Liberia a fost repatriat cu un avion militar Airbus A310.

Aeronava a aterizat, in aceasta dimineata, la o baza aeriana de langa Madrid. Misionarul spaniol Miguel Pajares, in varsta de 75 de ani, este primul european contaminat cu Ebola.

Preotul spaniol a calatorit din Liberia intr-un dispozitiv special de izolare aflat in avion si cu care a fost introdus direct in ambulanta fara sa ia contact cu mediul inconjurator.

Miguel Pajares va fi tratat in conditii de carantina stricta, la spitalul Carlos al III-lea din Madrid si va fi izolat de restul pacientilor. Etajul al saselea la care se afla salonul sau a fost complet evacuat, iar camera unde va fi tratat nu permite schimbul de aer cu exteriorul tocmai pentru a nu exista pericolul raspandirii virusului, au dat asigurari reprezentantii spitalului. Pentru acesta operatiune spaniolii vor cheltui un milion de euro. Preotul Miguel Pajares se pregatea sa-si incheie peste o luna activitatea de mai bine de 50 de ani in Africa. Cand a fost depistat cu virusul, el se afla deja in carantina, alaturi de alti cinci misionari, dupa ce un director al spitalului murise, pe 3 august, din cauza infestarii.