A fost redeschis metroul din Sankt Petersburg

Stațiile de metrou din Sankt Petersburg au fost redeschise marţi dimineaţă, la doar o zi după ce o explozie puternică a zguduit o garnitură subterană, între staţiile Piaţa Sennaia şi Tehnologiceski Institut. Însă, o alertă de securitate a dus la închiderea temporară şi apoi redeschiderea staţiilor Grazdanski Prospect şi Deviatkino.

Luni, toate staţiile de metrou au fost închise după ce o explozie puternică, soldată cu 11 morți și cel puţin 45 de răniți.

Comisia de Investigaţii din Rusia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

Presa rusă a publicat o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut. Acesta are barbă şi apare îmbrăcat într-o robă neagră, în vreme ce are capul acoperit cu o căciulă de aceeaşi culoare, care seamănă cu o pălărie purtată în mod tradiţional de cecenii din Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS