A fost recuperata una dintre cutiile negre ale avionului prabusit in Alpii francezi

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, care deţine operatorul low-cost Germanwings, a confirmat că avionului i-a fost reparată, ieri, uşa trenului de aterizare.

Anchetatorii au recuperat una dintre cutiile neagre ale avionului prăbuşit, astăzi, în Alpii francezi.

Echipele de salvare sosite la faţa locului au găsit bucăţi din epava aparatului Germanwings şi cadavre împrăştiate pe o suprafaţă întinsă. Majoritatea victimelor sunt de naţionalitate spaniolă şi germană.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, care deţine operatorul low-cost Germanwings, a confirmat pentru DPA că avionului i-a fost reparată, ieri, uşa trenului de aterizare.

Cu destinaţia Dusseldorf, cursa low-cost a decolat în cursul dimineții de la Barcelona, având la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Niciunul nu a supravieţiut.

Un martor a declarat că scena este una ‘apocaliptică’.

Accesul în zonă, la 2.000 de metri altitudine, este foarte dificil din cauza pantelor abrupte. Se poate ajunge în regiune pe calea aerului sau la pas.

Este de aşteptat ca identificarea victimelor să dureze mai multe zile.

Între acestea se numără 16 elevi adolescenţi, dar şi cântăreţii de operă Maria Radne şi Oleg Bryjak.

Din primele date ale anchetei rezultă că avionul a pierdut altitudine, dar piloţii nu au transmis semnal SOS, iar condiţiile meteo erau bune.

Însoţiţi de preşedintele francez, ancelarul german şi premierul spaniol se vor deplasa, mâine, în zona accidentului. Ambii s-au declarat bulversaţi de tragedie.

Autorităţile de la Madrid au decretat 3 zile de doliu naţional.

Un reprezentant al Lufthansa, care deţine Germanwings, a declarat că prăbușirea avionului Airbus de tip A320 este în acest stadiu un accident și orice altă teorie se înscrie pe tărâmul speculaţiilor.

Statele Unite ale Americii au precizat că nu există indicii privind un eventual atac terorist.