A fost prins suspectul jafului de la Castelul Corvinilor

Presupusul autor al jafului de la Castelul Corvinilor, din 1 Mai, când a fost furată suma de 170.000 de lei, a fost depistat şi reţinut de poliţişti în incinta Spitalului Municipal Hunedoara. El a venit la spital, la secția de ortopedie, pentru că s-ar fi rănit după ce a fugit, încercând să scape cu banii.

 

Potrivit IPJ Hunedoara, bărbatul are 30 de ani și este din municipiul Hunedoara. În dimineaţa zilei de 2 mai, el ar fi sustras suma de bani rezultată din încasarea taxei de vizitare a castelului Huniazilor (castelul Corvinilor), din municipiul Hunedoara, aproximativ 170.000 lei.
Jaful a fost sesizat prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112, de către agentul unei firme de pază. E a precizat că, în timp ce se afla în serviciul de pază la Castelul Huniazilor, a constatat că persoane necunoscute au pătruns în incinta castelului şi, prin spargerea unui geam, au sustras din casa de bilete suma provenită din încasări. După ce a furat banii, el a escaladat pereții castelului și a căzut.
Bărbatul a fost ridicat sâmbătă dimineață de poliţişti din incinta Spitalului Municipal Hunedoara (secţia Ortopedie) şi audiat în legătură cu infracţiunea de furt calificat comisă în noaptea de 1 spre 2 mai.
În urma efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa bărbatului, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. Azi urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.