A fost prins suspectul jafului de la Castelul Corvinilor

Presupusul autor al jafului de la Castelul Corvinilor, din 1 Mai, când a fost furată suma de 170.000 de lei, a fost depistat şi reţinut de poliţişti în incinta Spitalului Municipal Hunedoara. El a venit la spital, la secția de ortopedie, pentru că s-ar fi rănit după ce a fugit, încercând să scape cu banii.

 

Potrivit IPJ Hunedoara, bărbatul are 30 de ani și este din municipiul Hunedoara. În dimineaţa zilei de 2 mai, el ar fi sustras suma de bani rezultată din încasarea taxei de vizitare a castelului Huniazilor (castelul Corvinilor), din municipiul Hunedoara, aproximativ 170.000 lei.
Jaful a fost sesizat prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112, de către agentul unei firme de pază. E a precizat că, în timp ce se afla în serviciul de pază la Castelul Huniazilor, a constatat că persoane necunoscute au pătruns în incinta castelului şi, prin spargerea unui geam, au sustras din casa de bilete suma provenită din încasări. După ce a furat banii, el a escaladat pereții castelului și a căzut.
Bărbatul a fost ridicat sâmbătă dimineață de poliţişti din incinta Spitalului Municipal Hunedoara (secţia Ortopedie) şi audiat în legătură cu infracţiunea de furt calificat comisă în noaptea de 1 spre 2 mai.
În urma efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa bărbatului, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. Azi urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS