A fost lansat primul site de turism pentru promovarea Roșiei Montane

Un grup de inițiativă a lansat primul site de promovare turistică a Roșiei Montane unde sunt prezentate 8 trasee turistice de ciclism și drumeții montane, informații despre acces, cazare și patrimoniu, turiștii având posbilitatea să participe la activități precum cositul fânului sau mulsul vacilor.

Fotograful Edmond Kreibik, unul dintre inițiatorii site-ului, a declarat pentru MEDIAFAX, că, prin varietatea ofertei prezentate, turiștii pot cunoaște și experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social și economic al zonei Roșia Montană.

”Site-ul www.traicurost.ro s-a lansat din inițiativa unor localnici din Roșia Montană și Corna, dar și a unor tineri din alte orașe, din dorința și nevoia pentru o dezvoltare unitară, variată și inclusivă a zonei, pornind de la modele alternative. Am propus trecerea de la turismul bazat exclusiv pe unități de cazare către un turism inovativ, prin care oferim turiștilor activități specific montane și activități alternative prin care pot cunoaște și experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social și economic al zonei. Turiștii pot găsi pe site 8 trasee turistice de ciclism și drumeții montane, cu hărți interactive și itinerarii GPS, alături de informații despre serviciile și atracțiile turistice din zonă: acces, cazare și patrimoniu, dar și de numeroase fotografii”, a spus Kreibik.

Potrivit acestuia, prin acest demers inițiatorii își doresc ca programul de turism inovativ să contribuie la procesul de reconstrucție socială și economică a comunității din Roșia Montană.

Printre actrivitățile alternative puse la dispoziția turiștilor se află plimbări cu sania trasă de cai, implicarea acestora la cositul fânului, mulsul vacilor sau îngrijirea unei păstrăvării, localnicii organizând, de asemenea, în ograda casei, seri de proiecții de filme artistice sau având ca temă salvarea Roșiei Montane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS