A fost întronizat noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic

Noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic a fost întronizat duminică. El a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în şedinţa de marți a Sfântului Sinod al BOR.

Calinic s-a născut pe 18 noiembrie 1957, în oraşul Iaşi. El s-a închinoviat la Mănăstirea Putna în martie 1980, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

A urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

În octombrie 1990 a fost numit stareţ al Mănăstirii Râşca de către ÎPS Daniel, atunci mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iar un an mai târziu, tot la propunerea mitropolitului Daniel, a fost ales, de către Sfântul Sinod, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În perioada 1992 – 1995 a frecventat, în regim privat, cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Academiei Mihăilene, reînfiinţată de profesorii G. Marderos şi E. Balaure.

În perioada 1994-1998 a urmate cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” – Iaşi, pe care a absolvit-o cu lucrarea de licenţă „Aspecte de drept comparat, comunitar şi internaţional privind transplantul de organe”.

Între 1996-1998 a făcut doctoratul, specializarea Istoria Filosofiei, catedra Istoria Filosofiei şi Axiologiei, Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu tema interdisciplinară „Tanatologia în proiecţiile sale teologice şi filosofice”.

În perioada 2000-2004 a urmat un alt doctorat, specializarea Epistemologie şi filosofia ştiinţei, catedra Logică şi filosofie sistematică „Petre Botezatu”, Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, cu tema interdisciplinară „Logica Trinităţii”.

Foto: ziarullumina.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS