A fost inaugurat primul patinoar construit în București în ultimii 64 de ani

Ion Țiriac, fost jucător de tenis și de hochei pe gheață, a inaugurat, astăzi, patinoarul de 3,6 milioane de euro construit din fonduri proprii, în trei luni, la Otopeni, lângă București, în cadrul unei festivități la care au participat numeroase personalități sportive.

Patinoarul se afla pe Strada Drumul Gării Odăi, Otopeni, în apropierea Țiriac Collection.

Patinoarul, primul construit în zona Ilfov-București în ultimii 64 de ani, este singurul care funcționează la ora actuală, după ce arena “Mihai Flamaropol” a fost demolată.

Pe gheața din Otopeni copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit, Ion Țiriac asigurând de altfel și transportul acestora cu un autocar. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei și patinaj artistic pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani în cadrul unei școli dedicate. Accesul pentru publicul larg va fi permis în primul trimestru al anului 2017.

Patinoarul are dimensiuni olimpice: o suprafață totală de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare, investiția ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, miercuri, că arena este doar “o mică picătură” în sportul românesc.

“Acest patinoar este o mică picătură într-o mare a sportului românesc. Nu este sofisticat. Pe locul acestui patinoar acum trei luni de zile erau cartofi și varză, deci era câmp arabil. În mai puțin de trei luni am construit patinoarul și în mai puțin de trei săptămâni am găsit partenerii pentru ca el să funcționeze în viitor.

Costurile anuale de folosință, ținând cont că am dorit ca accesul tuturor copiilor să fie gratuit, nu este deloc de neglijat. Iar acești parteneri au sărit în ajutorul nostru”, a spus el.

FOTO: Mircea Meșter

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS