A fost desemnat câștigătorul licitației pentru sistemului de avertizare a populației în situații de Urgență “RO-ALERT”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a derulat procedura de achiziție publică pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de Urgență “RO-ALERT”.

La procedura de achiziție au fost invitați 14 potențial ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU primise doar patru dosare.

În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software.

TELEKOM va implementa sistemul RO ALERT în următoarea perioadă.

Conform dispoziției Guvernului României, pentru implementarea sistemului RO-ALERT a fost alocată suma de 30.400 mii lei din Fondul de Rezervă bugetară. În urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei.

”Reasigurăm opinia publică că preocuparea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămâne consolidarea climatului de securitate la nivelul comunităților și implementarea celor mai bune practici menite să asigure informarea eficientă a populației în situații de urgență pentru punerea în aplicare a măsurilor de protecție, pentru salvarea vieții.

Pe fondul creșterii frecvenţei evenimentelor negative generate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, dar şi a altor situaţii soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, la nivel guvernamental s-a decis implementarea unui sistem de alertare timpurie a populației asupra manifestării diverselor tipuri de risc.

Sistemul de avertizare a populației – „RO ALERT” va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă”, se arată într-un comunicat transmis Europa FM de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS