A fost deschis un nou punct de trecere a frontierei între România și Bulgaria

Un nou punct de trecere a forntierei în Bulgaria a fost deschis, marţi, la Lipniţa, judeţul Constanţa.

Programul de funcţionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00, iar prin acest punct de frontieră nu va fi permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Însă, potrivit corespondentului Europa FM, Ghiulfer Predescu, noul punct nu are apă potabilă. Aceasta este adusă în butoaie. În timp ce energia electrică este asigurată cu ajutorul unor generatoare.

Totodată, nu există spațiile pentru azilanți, aceasta fiind o condiție pentru buna desfășurare a activității într-un punct de trecere a frontierei, la granița Uniunii Europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Mihai Tudose şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au participat, marţi, la inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Lipniţa deschis în regim de trafic internaţional la graniţa cu Republica Bulgaria.

Noul punct de frontieră se alatură celor nouă puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lor urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Lungimea frontierei Romaniei cu Bulgaria este de 631,3 kilometri, iar punctele de trecere deschise traficului international de la graniţa cu Bulgaria au fost tranzitate, în acest an, de peste 6,2 milioane de călători (aproximativ 5 milioane dintre acestia fiind cetăţeni UE şi 1,2 milioane cetăţeni non-UE). Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-bulgară aproximativ 2,4 milioane mijloace de transport.

PTF Lipniţa (România)-Kainardja(Republica Bulgaria) – se află situat în comuna Lipniţa, judeţul Constanta şi are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Kainardja.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare