Confidenţialitate

A fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată în ședința de Guvern de vineri seară, a anunțat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

”Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a spus şeful Cancelariei.

Actul normativ pregăteşte campania de vaccinare, odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

“Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: “personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a evidenţiat Dancă.

Potrivit acestuia, persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

“Estimarea este că, în prezent, 70% din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a spus Dancă.

Totodată,Ionel Dancă a subliniat că vaccinarea anti COVID-19 va fi “gratuită şi voluntară”.