Confidenţialitate

A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

Joi, sosește în România cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor sosi pe cale terestră, iar în cursul zilei de vineri, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța.

La Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare de la nivelul Capitalei, au mai anunțat autoritățile.

Cu dozele de la AstraZeneca se vor imuniza cei cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, incluși în etapa a doua de vaccinare, respectiv respectiv cei cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Vaccinurile sunt transportate în condiții de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

Programările pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca au început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 mai anunță că, ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.