A doua parte a Conferinței Naționale a Ghizilor de Turism din România s-a desfășurat la Cernăuți

Cea de-a doua parte a Conferinței Naționale a Ghizilor de Turism din România s-a desfășurat pe 21 februarie 2018, în Ucraina, la Cernăuți.

La conferință au fost prezenți consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, ministrul consular,  Ionel Ivan, dar și alți invitați speciali.

„Misiunea noastră diplomatică organizează periodic evenimente care au scopul de a consolida relația turistică dintre Ucraina și România, împreună cu agențiile turistice din Suceava, Iași sau altele care exprimă această doleanță, dar și cu parteneri din Ucraina.

Anual, aproximativ patru evenimente de acest gen sunt menite a spori acest dialog, dar și prezența turiștilor români în Ucraina și a celor ucrainieni în România.

În ultimii trei ani, de când în Ucraina au loc schimbări democratice, începând cu 2014, de la Revoluția de la Maidan, relația și concepțiile care vizează tipul relației noastre sunt schimbate.

Încetul cu încetul, se apropie de o formă normală de dialog între popoare și state vecine. Noi sprijinim și asistăm la creșterea numărului de turiști în Ucraina.

Turiștii români îl caută pe Eminescu, caută urme românești, își caută strămoșii. Cernăuții și-au păstrat tradițiile, valorile culturale și, în continuare, luptă pentru menținerea acestui statut de oraș în care valențele multietnice îl definesc și îl reprezintă foarte bine”, a declarat, pentru Europa FM, consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan.

Ghizii români prezenți la Cernăuți au fost asigurați de sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți în toate problemele care le-ar putea întâmpina aici, dar și de consolidarea, din punct de vedere turistic, a relației dintre România și Ucraina.

Începând cu anul 1990, Ziua Internaţională a Ghidului de Turism este sărbătorită an de an pe data de 21 februarie, la inițiativa WFTGA (Federația Mondială a Asociațiilor de Ghizi de Turism).

În această perioadă, 19-23 februarie 2018, este organizată Conferința Națională a Ghizilor de Turism din România, ediția a treia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS