A 4-a decapitare comisa de jihadisti

Alan Henning fusese răpit in Siria, în urmă cu un an, și lucra ca voluntar pentru o organizație umanitară britanică.

Gruparea terorista Stat Islamic l-a executat pe cel de-al doilea ostatic britanic. Alan Henning fusese răpit in Siria, în urmă cu un an, și lucra ca voluntar pentru o organizație umanitară britanică.

Associated Press, care difuzeaza stirea, nu a putut verifica deocamdata autenticitatea inregistrarii video care prezinta executia, desi ea a fost facuta publica in acelasi mod ca alte filmari ale Statului Islamic. Inregistrarea se termina cu imaginea unui terorist care ameninta un barbat identificat drept cetatean american.

Teroristii au amenintat inca de acum 3 saptamini ca Alan Henning avea sa fie urmatorul ostatic executat. El este cel de-al 4-lea ostatic occidental care a fost ucis de gruparea islamista, dupa jurnalistii americani James Foley and Steven Sotloff, precum si voluntarul scotian David Haines.

Decapitarea lui Alan Henning vine dupa ce Marea Britanie s-a alaturat raidurilor aeriene impotriva Statului Islamics, in cadrul coalitiei antiterorise initiate de Statele Unite si aliatii lor arabi : Iordania, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.