Confidenţialitate

Explicațiile Jandarmeriei pentru violențele din 10 august: „O mașină cu sticle incendiare a fost găsită în zonă”

Comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul de vinerea trecută, susține că în acea noapte, militarii au găsit în zonă o mașină cu mai multe sticle incendiare.

Maiorul Laurențiu Cazan a declarat la TVR, că asta dovedește că autorii, nedescoperiți încă, pregăteau atacuri și mai greve în Piața Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Laurențiu Cazan nu a spus, însă, cui aparținea mașina respectivă și dacă au fost luate măsuri împotriva proprietarului.

Comandantul acțiunii jandarmilor a mai declarat că din punctul său de vedere, intervenția militarilor a fost corectă dar își cere scuze celor care au avut de suferit.

„E clar că au fost violențe. E clar că au fost persoane violente care au acționat în scop susținut împotriva forțelor de jandarmerie. Scopul a fost de a tulbura grav ordinea publică. Eu am încredere în instituțiile statului și sunt ferm convins că vor fi identificați cei care au provocat violențele”- a mai spus

Maiorul Cazan a infirmat că – așa cum s-a speculat în spațiul public – jandarmii ar fi avut vreo înțelegere cu grupurile de huligani ca să provoace violențe și să compromită mitingul diasporei.

„Nu poate fi vorba de o acțiune în care forțele de ordine să fi colaborat cu huliganii. Vă garantez acest aspect. Nu e nici o asociere între jandarmi și ei.”