Confidenţialitate

Prima pagină, 10 martie 2016

CCR aruncă în aer toată munca DNA, DIICOT şi SRI, titrează cotidianul Puterea. Toate interceptările folosite ca probe în dosarele aflate pe rol sunt nule. De asemenea, toți marii condamnați din ultimii ani, inclusiv în baza unor stenograme SRI, au acum temei pentru revizuirea sentințelor, cu toate consecințele ce pot decurge de aici. În dosarul Microsoft, amineşte Puterea, interceptările au avut un rol esențial. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este anunțată pe data de 24 martie, DNA cerând închisoare cu executare pentru Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan (zis Pinalti), Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru. De fapt, este chiar improbabil să existe multe dosare grele ale DNA din ultimii ani (de la intrarea în vigoare a noului Cod Penal), în care să nu se fi folosit interceptări executate de SRI.

Potrivit României Libere, focul care a izbucnit ieri în cartierul bucureştean arată modul haotic în care s-a construit în România dupa 1989 şi cum, pe fondul vidului de legislaţie, vieţile oamenilor s-au transformat într-o „tranzacţie imobiliară”. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Adrian Marin, a explicat că lipsa reglementarilor conduce la astfel de situaţii. La momentul recepţiei lucrarilor de supraetajare a respectivului bloc, în 2012, nu exista prevederea legala prin care constructorul să fie obligat să obţină documente doveditoare privind respectarea normelor împotriva incendiilor. Prevederea a apărut în 2014.

Adevărul a aflat cum s-a dat de gol profesorul universitar acuzat de o crimă comisă în urmă cu 18 ani, pus sub control judiciar de procurori. Dan Păcurariu ar fi ucis o tânără din gelozie şi i-a spus iubitei oficiale că victima a fost omorâtă înainte ca trupul acesteia să fie descoperit de anchetatori. În plus, bărbatul a complotat cu mama sa ce să spună la audieri.

Potrivit Ziarului Financiar, piaţa salariilor reîncepe să dea în clocot. Creşterea investiţiilor şi necesarul de noi angajaţi pun presiune pe piaţa muncii. Semnalele sunt similare celor de dinainte să izbucnească criza.

Gazeta Sporturilor scrie despre antrenorul care a dopat o minoră. Laurenţiu Barasab i-a administrat steroizi Mădălinei Căpraru, în vârstă de 16 ani. Românul a fost suspendat pe viaţă de Federaţia Internaţională de Tenis.