Confidenţialitate

90 de sportive din SUA, victime ale lui Larry Nassar, cer FBI-ului daune de un miliard de dolari. Spun că fostul doctor a fost arestat prea târziu

Un grup de 90 de sportive din SUA, printre care gimnastele Simone Biles, McKayla Maroney și Aly Raisman, a dat în judecată FBI-ul pentru modul în care a fost instrumentat dosarul privind acuzațiile de abuz sexual la adresa fostului doctor al lotului olimpic al SUA, Larry Nassar.

Tinerele sportive cer Biroului Federal de Investigații daune de peste un miliard de dolari, potrivit NBC News.

Potrivit reprezentanților acestora, Nassar a continuat să-și abuzeze pacienții chiar și după ce acuzațiile la adresa lui au fost aduse la cunoștința publicului de către FBI, în 2015.

Atunci, vreme de un an, Biroul nu a dispus nicio măsură la adresa bărbatului, iar Nassar ar fi continuat să abuzeze sexual tinere femei și copii, multe dintre victimele sale făcând parte din lotul de gimnastică al Statelor Unite sau din cel al Universității Michigan, acolo unde fostul doctor avea o clinică.

„Ceilalți supraviețuitori și cu mine am fost trădați de fiecare instituție care avea rolul de a ne proteja: Comitetul Olimpic al Statelor Unite, lotul de gimnastică, FBI-ul și Departamentul de Justiție”, a declarat McKayla Maroney, campioană olimpică și una dintre victimele lui Larry Nassar.

În luna aprilie, 13 victime ale aceluiași doctor au intentat un proces similar împotriva Biroului Federal de Investigații, însă cel de acum include cel mai mare număr de acuzatori, 90 la număr.

Potrivit plângerii colective, a trebuit să treacă un an de zile de când Biroul a primit plângerile împotriva lui Nassar și arestarea acestuia. În plus, decizia de reținere a fostului doctor a venit în urma unei anchete a Poliției și nu ca urmare a investigațiilor FBI-ului.

În 2018, Nassar a recunoscut că a abuzat doar 10 dintre cei 265 de pacienți care au declarat că au fost agresați de fostul doctor al lotului olimpic american. În acest moment, Larry Nassar se află în închisoare, unde are de ispășit 175 de ani în spatele gratiilor.

Foto: Shutterstock