Confidenţialitate

90.000 de lei amendă pentru construirea bradului din doze de vaccin, amenajat la Palatul Copiilor din București

Garda de Mediu a anunțat că a amendat cu 90.000 de lei organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor pentru construirea bradului din doze de vaccin și nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale.

Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, cel care a și autorizat construirea bradului din recipiente folosite de vaccin anti-Covid, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu, a transmis instituția, pe pagina de Facebook.

Mai mult, compania de transport s-a ales și cu o notificare din partea Agenției pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării.

Cu alte cuvinte, dozele folosite trebuiau eliminate, cu grijă, și nu refolosite pentru construirea acelui brad.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Pentru realizarea bradului de la Palatul Copiilor au fost utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Construcția are o înălțime de 3metri, o anvergură de 2.2 etri și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Facebook / Ro Vaccinare

Citește și: FDA autorizează anticorpii AstraZeneca pentru persoanele imunodeprimate și pentru cele care nu se pot vaccina din motive medicale | AUDIO