Confidenţialitate

FDA autorizează anticorpii AstraZeneca pentru persoanele imunodeprimate și pentru cele care nu se pot vaccina din motive medicale | AUDIO

Statele Unite au aprobat folosirea anticorpilor de sinteză dezvoltați de AstraZeneca la persoanele care nu pot să se vaccineze din motive medicale. Este pentru prima dată când autoritățile sanitare americane autorizează un astfel de tratament de prevenție.

Denumit „Evusheld”, tratamentul constă în două injecţii intramusculare care se administrează una după alta. Acesta ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului țintind proteina Spike. Potrivit Agenției pentru Medicamente din Statele Unite, terapia poate fi eficientă timp de șase luni de zile.

Anticorpii de sinteză dezvoltați de AstraZeneca vor fi folosiți în cazul persoanelor imunodeprimate la care vaccinul s-ar putea să nu fie eficient, dar și în cazul celor care – din motive medicale – nu pot fi vaccinați cu unul din serurile aprobate. Printre efectele secundare se numără reacție alergică, sângerare la locul injectării, durere de cap sau oboseală.

Tratamentul nu poate fi administrat persoanelor infectate cu Sars-Cov-2. AstraZeneca a testat terapia pe aproape 3,500 de persoane.
Riscul de a face boala Covid-19 s-a redus cu 77 de procente după administrarea ei.

Citește și: Ministerul Sănătății: Încă un caz de infectare cu varianta Omicron, confirmat pe teritoriul României

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.