9 morți și în jur de o mie de răniți în urma cutremurului din Japonia

Cel puțin 9 morți și circa o mie de răniți este bilanțul provizoriu al cutremurului de ieri din sudul Japoniei. Seismul a avut 6,4 grade pe Richter și a fost urmat de nu mai puțin de 130 de replici, după cum relatează Reuters. Oficialii japonezi spun că există riscul ca alte replici să se producă până săptămâna viitoare.

 

 

Cele mai multe victime decedate provin localitatea Mashiki aflată în apropierea epicentrului cutremurului. Numeroase clădiri şi drumuri s-au surpat iar traficul feroviar este întrerupt după ce un tren a deraiat pe fondul producerii seismului. Printre victimele scoase de sub dărâmături se află şi o feţiţă de cinci lun iar mai multe spitale au fost nevoite să evacueze pacienţi. În urma cutremurului peste 12 mii de gospodării au rămas fără electricitate iar aproape 60 de mii nu au acces la apă potabilă. Peste 44 de mii de persoane au fost evacuate în centre de adăpost și școli, în timp ce alți locuitori și-au petrecut noaptea sub cerul liber.

Cutremurul a avut loc în jurul orei locale 21.30 (15.30 ora României) în Marea Chinei de Est, la o adâncime de 23 de kilometri. Epicentrul a fost localizat la 8,3 kilometri nord-vest de orașul japonez Kumamoto.O avertizare de tsunami a fost emisă în urma cutremurului, însă alerta a fost anulată după câteva ore.

Amintim, în martie 2011 în Japonia s-a produs un cutremur de 9 grade pe Richter, care a declanjat un tsunami masiv. 20.000 de persoane au murit în urma seismului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS