Confidenţialitate

9 milioane de japonezi, sfătuiți să evacueze mai multe regiuni ale țării din cauza taifunului Namnadol | AUDIO

Aproape 9 milioane de oameni au fost sfătuiți să fugă din calea super-taifunului care s-a abătut de ieri asupra Japoniei. Două persoane și-au pierdut viața până acum în urma fenomenelor meteo extreme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Super-taifunul Namnadol a lovit în acest sfârșit de săptămână sudul Japoniei. În următoarele zile, fenomenele se vor muta către centrul țării, notează BBC. Mii de oameni au stat duminică noapte în adăposturile de urgență – aproape 350.000 de case au rămas fără energie electrică.

Vântul a suflat în unele zone cu 234 de km/h, iar cantitățile de precipitații au fost însemnate. Autoritățile se așteptată acum ca mai multe regiuni să fie inundate. Au fost anulate cursele de trenuri, feriboturi și sute de zboruri. Multe magazine au fost închise.

Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla a fost lovită de viitură, iar un altul și-a pierdut viața în urma unei alunecări de teren. Alte 90 de persoane au fost rănite.

A fost emisă o alertă de nivelul cinci, cel mai înalt pe scara de avertizare din Japonia în caz de dezastru. Nouă milioane de persoane au primit ordin să evacueze mai multe regiuni.

Sursa foto: Twitter / Robert Speta

Citește și: Bloc de locuințe din Vâlcea, inundat în timpul ploilor de vineri. Hidroizolația blocului a fost smulsă de vânt luna trecută | AUDIO