Confidenţialitate

9 lucruri pe care ar trebui să le aveți în mașină (P)

Există anumite articole pe care ar trebui să le aveți întotdeauna în mașină. Și nu, nu vorbim despre grămezile de gunoi care sunt în prezent pe bancheta din spate. Această listă de elemente esențiale vă va menține mașina în funcțiune și vă va ajuta să faceți față obstacolelor neprevăzute de pe drum.

S-ar putea să întâlniți chiar și o ocazie de a fi un „bun samaritean”, pentru a ajuta un alt șofer care are nevoie. Cine știe? Este o șansă redusă, dar asta nu face ca aceste articole să fie mai puțin importante!

Deși șoferii de oraș se pot lipsi de unele dintre aceste articole, deoarece nu sunt niciodată prea departe de un mecanic, dacă locuiți într-o zonă rurală sau plănuiți o călătorie lungă, este întotdeauna o idee bună să verificați din nou că aveți aceste articole esențiale, înainte de a pleca la drum.

Am împărțit aceste elemente în trei categorii esențiale: documentație, reparații și întreținere auto și siguranță. Citiți mai departe pentru a afla care sunt lucrurile pe care ar trebui să le aveți în mașina dvs., ca să puteți merge în noi aventuri în această vară și pe tot parcursul anului.

Documentație

1. Manualul mașinii
Verificați din nou torpedoul (sau oriunde păstrați manualul mașinii) pentru a vă asigura că acesta este într-adevăr acolo. Manualul de proprietate vă va oferi informații relevante, cum ar fi nivelurile recomandate de combustibil, pe lângă alte informații importante care vor fi unice pentru vehiculul dvs. Acesta vine cu mașina dvs., deci, dacă nu îl scoateți niciodată, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la locul unde se află.

2. Informații despre revizia și repararea mașinii
Vă recomandăm să păstrați informații despre revizia și repararea mașinii, precum și formulare de daune de asigurare, toate în același loc. Înregistrările de reparații auto vă ajută atunci când vindeți sau reparați vehiculul și trebuie să furnizați informații importante despre istoricul vehiculului.

3. Permisul și asigurarea
Poate părea evident, dar ar trebui să aveți întotdeauna permisul și asigurarea în mașină, ori de câte ori conduceți. Mai ales atunci când vă vine noua asigurare prin poștă, ar putea dura câteva luni până vă aduceți aminte să o puneți în torpedou. Între timp, circulați fără documentația principală cerută de lege. Păstrați toate documentele importante ale mașinii într-un dosar în torpedou.

Reparații și întreținere auto

4. Cric, anvelope de rezervă și cheie tubulară
Nimic nu este mai frustrant decât să aflați că anvelopa de rezervă are o pană sau că v-ați uitat cricul în garaj. Deci, asigurați-vă că aveți un cric, o anvelopă de rezervă umflată și o cheie tubulară în mașină. Dacă aveți două dintre aceste articole și nu și pe al treilea, sunt inutile. Aceste trei lucruri merg împreună, deci asigurați-vă că le aveți pe toate. Ideal ar trebui să aveți o rezervă de anvelope de vară și anvelope all-season, atenție și la diferențele dintre anvelopele normale și cele all season. Luați această decizie în funcție de spațiul disponibil în portbagaj. Unele mașini au piulițe speciale de blocare, deci asigurați-vă că aveți o cheie de piuliță, dacă acesta este cazul.

5. Compresor pentru anvelope
Acest mic gadget vă va fi foarte la îndemână! Majoritatea dintre noi nu ne putem da seama exact cât aer a fost pierdut și cât trebuie adăugat, pur și simplu uitându-ne la o anvelopă. Un compresor auto este soluția ideală. Chiar dacă o anumită anvelopă nu pare deosebit de dezumflată, verificările de rutină ale tuturor celor patru anvelope de vară sau de iarnă este întotdeauna încurajată.

6. Cabluri jumper
În cazul în care bateria vehiculului dumneavoastră moare, nu este întotdeauna eficient să depindeți de un trecător, pentru a vă ajuta să porniți înapoi la drum. Cablurile jumper nu sunt suficiente pentru ca motorul să fie revitalizat. Din acest motiv, veți avea nevoie, de asemenea, de o baterie de urgență.

Cablurile electrice sunt relativ ieftine și disponibile la majoritatea magazinelor auto sau online. O baterie descărcată tinde să fie întotdeauna o surpriză foarte incomodă. Dar, dacă v-ați luat timp să cumpărați cabluri jumper și o baterie de rezervă, mașina dvs. nu vă va abandona în cele mai importante momente.

Siguranță

7. Trusa de prim ajutor
Nu știți niciodată când veți avea nevoie de o trusă de prim ajutor. Viața are un mod de a produce zgârieturi neașteptate, mai ales dacă aveți copii. Este posibil să fie nevoie să curățați o tăietură sau să bandajați o rană. Dacă petreceți mult timp în vehicul, este mult mai convenabil să aveți la dispoziție câteva articole esențiale medicale.

8. Triunghiuri reflectorizante
Alături de o lanternă, triunghiurile reflectorizante sunt garanții nocturne. Dacă ați tras pe dreapta pentru o perioadă lungă de timp, puneți aceste elemente esențiale de siguranță în jurul vehiculului. Acestea oferă o vizibilitate sporită pentru traficul din jur, reducând posibilitatea de a fi loviți, în timp ce așteptați ajutorul de care aveți nevoie.

9. Echipament călduros
Vremea de iarnă este imprevizibilă. S-ar putea să ieșiți dimineața din casă cu o jachetă, dar când plecați de la serviciu să vedeți că aveți nevoie de mănuși și o eșarfă pentru a ajunge confortabil acasă. Păstrați o geantă în spatele mașinii cu aceste elemente esențiale de iarnă. Mănușile de condus din piele ar trebui să fie și acolo. Nu uitați de o pătură. Pe lângă faptul că vă ține de cald, o pătură este perfectă pentru picnicuri, pentru a preveni mizeria și pentru a intra sub mașină.