8 suporteri dinamoviști, reținuți după bătaia din centrul Timișoarei

Opt suporteri dinamoviști au fost reținuți pentru 24 de ore după ce s-au bătut cu câțiva susținători ai echipei Poli Timișoara, în centrul orașului. A fost nevoie de intervenția jandarmilor și a polițiștilor.

După mai multe ore de audieri, polițiștii secției 1 Timișoara, acolo unde au fost duși suporterii imediat după scandalul de marți după amiaza din centrul orașului, i-au reținut pe bază de ordonanță de 24 de ore pe suporterii dinamoviști.

Ei ar putea fi duși miercuri dimineața în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. În paralel continuă ancheta în acest caz. Polițiștii încearcă să identifice și celelate persoane implicat ăn bătaia din Piața Unirii.

Până acum nu a fost depusă nicio reclamație la poliție deși mai multe mașini au fost avariate. Unul dintre suporteri dinamoviști are mai multe coaste fisurate și un plămân perforat, dar a refuzat internarea. Ceilalți suporteri bucureșteni au fost lăsați să plece acasă, la finalul audierilor.

Peste 20 de tineri fani ai echipei Dinamo care urmau să plece la Arad la un meci cu echipa UTA s-au încăierat în zona centrală a Timițoarei, în Piața Unirii cu mai mulți suporteri ai echipei Poli.

Tinerii s-au lovit cu scaune, bâte, sticle și chiar pietre din pavaj transformând o stradă într-un adevărat câmp de luptă. Scandalul nu a durat mai mult de 15 minute. Câteva mașini au fost vandalizate, mai multe scaune a unor baruri din zonă au fost rupte și zeci de cioburi au rămas pe asfalt.

După scandal, suporterii dinamoviști au fost ridicați de poliție și duși la audieri, 8 dintre ei fiind reținuți pe baza de ordonanță pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS