Confidenţialitate

8 martie la România în Direct: „Chiar dacă vii cu un pachet de cunoștințe, noi, femeile, trebuie să demonstrăm și asta te obosește” | VIDEO

Care este cel mai greu lucru pentru femei, în România? „Un echilibru între a-mi crește copilul și a avea o viață profesională așa cum mi-o doresc”, „Răspunsurile variază în funcție de nevoi, de statut. Comunicarea este totul”, „Una este să vorbim și alta este să-i comunici omului de lângă tine fără să arunci cu reproșuri”, „Chiar dacă vii cu un pachet de cunoștințe, noi trebuie să demonstrăm și asta te obosește”. „Să nu audă de la bărbatul pe care-l iubește că e preciată, că e iubită, că e dorită, susținută și recunoscută”. Câteva dintre răspunsurile invitatelor lui Cătălin Striblea în ediția de 8 martie a emisiunii „România în Direct”: Mona Nicolici, Mirela Retegan, Camelia Chenciu, Ani Sandu și Alexandra Gavrilă.

„Ușor, ușor, de mână, înveți ce înseamnă o relație”

Mona Nicolici: „Comunicarea este totul, dar noi nu știm să cerem. Nu știm să comunicăm. Am făcut un sondaj, înainte de emisiune, în grupul meu de fete de la yoga care este cel mai greu lucru pentru femei, în România, și este foarte interesant: răspunsurile variază în funcție de fiecare, de nevoi și statut”.

Alexandra Gavrilă: „Noi, femeile, vorbim, dar asta nu înseamnă că și comunicăm. Una este să vorbim și alta este să-i comunici omului de lângă tine fără să arunci cu reproșuri. Poate celălalt învață de la tine ce înseamnă empatie. Și ușor, ușor, de mână, înveți ce înseamnă o relație”.

„Noi de fiecare dată trebuie să demonstrăm”

Ani Sandu, jurnalist Europa FM: „Pentru mine, cel mai greu lucru este să găsesc un echilibru între a-mi crește copilul și a avea o viață profesională așa cum mi-o doresc”.

Camelia Chenciu: „Cred că femeile în România au cea mai mare dificultate de a demonstra. Noi de fiecare dată trebuie să demonstrăm. Chiar dacă vii cu un pachet de cunoștințe, noi trebuie să demonstrăm și asta te obosește.

Crești alături de partener, te vindeci de răni și te înveți. Ieri am plecat de la radio și nu a fost cea mai plăcută zi și m-a așteptat – până acum zicea că florile sunt pentru salată, să ne înțelegem – și ieri, din senin, bagă mâna în spatele scaunului și scoate cinci frezii ținute într-un borcănel. Mi-a schimbat ziua”.

Mona Nicolici: „Noi trebuie să demonstrăm mereu și nu doar în fața bărbaților, ci și în fața femeilor la job”.

Mona Nicolici: „Ar trebui să readucem aminte ce înseamnă să fii bărbat, ce înseamnă să fii femeie. Cred că putem face orice, noi, femeile, dar ca să restabilim echilibrul, femeia ar trebui să fie blândă, să fie mamă, să fie iubită, să protejeze, dar trebuie să reînvățăm. Femeia cred că vrea să fie valorizată de bărbat și să nu fie pusă la egal cu bărbatul – adică <<Muncește cot la cot cu mine>>”.

Ani Sandu: „Să nu uităm în ce societate trăim, în societatea în care încă se cer teste de virginitate, în care un deputat îi transmite unei colege că pentru femei fiecare minut contează. Sunt doar niște exemple, dar dacă de la vârf se promovează astfel de mesaje, ce să înțeleagă omul obișnuit”.

„Să nu audă de la bărbatul pe care-l iubește că e apreciată, că e iubită, că e dorită, susținută și recunoscută”

Mirela Retegan: „Sunt la Fundeni, am fost la cele două secții ale Spitalului Fundeni și acum mă îndrept spre Marie Curie. De câțiva ani, eu vin la Fundeni de 8 martie și ofer flori mamelor de acolo. Este foarte greu, iar eu am intrat în saloane și știți cum se vede viața de acolo? Știți ce simple devin toate dezbaterile noastre când vezi?”.

Întrebată care este cel mai greu lucru pentru femei, în România?

„Să nu audă de la bărbatul pe care-l iubește că e apreciată, că e iubită, că e dorită, susținută și recunoscută. Până la urmă, toate se termină acolo, în sufletul nostru. Dacă nu l-ai găsit, cum e cazul meu, alegi să mergi înainte singură. Dacă ți-ai găsit visul și misiunea, mergi înainte”, a spus Mirela Retegan.

Urmărește întreaga emisiune „România în Direct” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: O franțuzoaică scrie istorie în Qatar: Devine prima femeie arbitru central la un meci de Cupă Mondială masculină | AUDIO