8 iulie în cinematografie

Oamenii deveneau din ce în ce mai interesaţi de cinematografie iar scriitorul şi scenaristul rus Sacha Guitry dona un tablou care a făcut mari valuri la Paris.

1942 – Scriitorul şi scenaristul rus Sacha Guitry a donat un tablou realizat de pictorul francez Maurice Utrillo, galeriei Union of Artists din Paris. Lucrearea a fost evaluată la 650.000 de franci.

1958 – s-a născut actorul Kevin Bacon în Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. A debutat ca actor în ‘Friday the 13th‘ (Vineri, 13) în 1980, dar şi-a etalat şi calităţile de producător şi regizor. A jucat în pelicule precum ‘Telling Lies in America’ (Minciuni) în 1997 şi cel mai recent ‘Frost/Nixon‘ din 2008.

1958 – Oamenii deveneau din ce în ce mai interesaţi de cinematografie. Un sondaj publicat de France Soir arăta că 63% din bărbaţii francezi şi 59% din femei văzuseră cel puţin un film şi aşteptau cu nerăbdare să meargă din nou la cinema. Potrivit aceluiaşi sondaj, 25% din francezi preferau filmele romantice, 20% thriller-ele şi 12% filmele istorice.

1998 – s-a născut Jaden Smith, fiul actorului şi cântăreţului Will Smith. Acesta a debutat in sitcomul american ‘All of Us’, a apărut pe marile ecrane în ‘The Pursuit of Happyness’ şi ‘The Suite Life of Zack and Cody’ iar cel mai noul film ‘The Day the Earth Stood Still’ se află deocamdată în postproducţie.