Opt copii, internați în spital după ce au mâncat la o pensiune din zona Bran

Vacanta cu peripetii pentru un grup de copii veniti la o pensiune din zona Bran. 8 dintre ei sunt acum internati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, pentru ca au facut vineri toxiinfectie alimentara.

Copiii, cu varste intre 11 si 14 ani, erau cazati de cateva zile la o pensiune din Moeciu. Pachetul turistic includea, in cazul lor, si masa la restaurantul pensiunii. Vineri, copiii au inceput sa se simta rau, sa acuze dureri abdominale, ameteli, greturi si varsaturi. Pentru ca simptomele au fost prezente la opt dintre ei, insotitorii grupului au apelat numarul de urgenta.

Mai multe ambulante si echipaje SMURD i-au preluat pe micuti si i-au transportat la Spitalul de Boli Infectioase. Aici, medicii au confirmat suspiciunea de toxiinfectie alimentara si au alertat autoritatile competente.

Reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare s-au deplasat la pensiunea in care a avut loc incidentul si au luat probe din mancarea data copiilor. Urmeaza ca ancheta sa stabileasca ce anume le-a facut rau micutilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS