Confidenţialitate

8 ambasade și consulate ucrainene au primit mesaje sau colete amenințătoare | AUDIO

Numărul ambasadelor și consulatelor ucrainene care au primit mesaje sau colete amenințătoare a ajuns la opt. Ministerul de Externe al Ucrainei, citat de site-ul The Kyiv Independent, a explicat că scrisorile sunt o amenințare și sunt menite să sperie diplomații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanțe diplomatice din Spania, Ungaria, Olanda, Polonia, Croația, Italia și Austria au primit până acum diferite scrisori periculoase, unele introduse într-un lichid roșu înainte de a fi băgate în plicuri, după cum a povestit ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitry Kuleba într-un interviu acordat unei televiziuni din țara sa.

Tot el a spus că cel puțin 3 dintre scrisorile primite de angajații ambasadelor ucrainene din străinătate nu conțineau explozibil, ci o altă substanță.

Iar la consulatul din Brno, Cehia, a ajuns un ochi de animal băgat în sânge, a explicat un purtător de cuvant al Ministerului de Externe de la Kiev.

În Spania, unde Ambasada de la Madrid a Ucrainei, dar și premierul peninsulei și ministrul Apărării au primit scrisori de amenințare, ministrul Apărării a declarat că nici această acțiune și nici altele violente nu vor opri Guvernul să ajute ferm și clar Ucraina să se apere în fața invadatorilor ruși.

Iar ministrul Apărării al Ucrainei a declarat că el crede că în spatele scrisorilor tip bombă din Spania ar putea fi Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Valentin Naumescu: „Pentru binele poporului rus, Rusia ar trebui să piardă războiul și să scape nu numai de regimul Putin, dar și de această distopie a imperialismului rusesc” | VIDEO