700 de milioane de femei din intreaga lume cad victime violentei conjugale

Acest lucru se întâmplă mai ales în Asia de Sud și pe continentul african, potrivit raportului prezentate de Banca Mondiala.

Potrivit Băncii Mondiale, în țări precum India sau Pakistan aproape o femeie din două a fost agresată fizic și sexual de către partenerul său.

Procentul este puțin mai mic în Africa subsahariană și în Orientul Mijlociu (40%) și coboară la 33% în America de Sud și la 21% în America de Nord. Raportul nu publică date din țările europene.

Pe de altă parte, Banca Mondială atrage atenția că, pe întreg globul, numeroase tinere au un ‘control limitat’ asupra corpului lor.

Dacă ‘tendința actuală se menține’, în următorii 10 ani, peste 140 de milioane dintre acestea vor fi căsătorite înainte de împlini 18 ani .

Documentul menționează că 41% dintre femei susțin că nu ar îndrăzni să îi ceară partenerului să folosească un prezervativ.

În ce privește aspectul politic, Banca Mondială reamintește că femeile nu prea sunt reprezentate, ele numărând 22% dintre parlamentarii și 5% dintre primarii din lume.