Confidenţialitate

70 de zboruri anulate de Air Berlin

Compania Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, a anunțat marți că a fost nevoită să anuleze aproximativ 70 de zboruri după ce un număr mare de piloți s-au îmbolnăvit, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, sunt anulate zeci de zboruri cu plecarea de pe mai multe aeroporturi din Germania inclusiv Berlin Tegel, Duesseldorf, Hamburg și Koln.

Reprezentanții sindicatului piloților Vereinigung Cockpit nu a făcut niciun comentariu despre cele întâmplate.

Anul trecut, a existat o întâmplare asemănătoare, după ce compania aeriană germană TUIfly a fost și ea nevoită să anuleze o serie de zboruri din același motiv.

Air Berlin a intrat în insolvență luna trecută, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să o susțină financiar.

Guvernul german a venit în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro.

Directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat săptămâna trecută că s-au purtat discuții cu peste 10 părți interesate de activele companiei.

Potrivit surselor, de preluarea activităților Air Berlin sunt interesați în special transportatorii aerieni Lufthansa, Ryanair, Easyjet și Condor.