70 de zboruri anulate de Air Berlin

Compania Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, a anunțat marți că a fost nevoită să anuleze aproximativ 70 de zboruri după ce un număr mare de piloți s-au îmbolnăvit, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, sunt anulate zeci de zboruri cu plecarea de pe mai multe aeroporturi din Germania inclusiv Berlin Tegel, Duesseldorf, Hamburg și Koln.

Reprezentanții sindicatului piloților Vereinigung Cockpit nu a făcut niciun comentariu despre cele întâmplate.

Anul trecut, a existat o întâmplare asemănătoare, după ce compania aeriană germană TUIfly a fost și ea nevoită să anuleze o serie de zboruri din același motiv.

Air Berlin a intrat în insolvență luna trecută, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să o susțină financiar.

Guvernul german a venit în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro.

Directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat săptămâna trecută că s-au purtat discuții cu peste 10 părți interesate de activele companiei.

Potrivit surselor, de preluarea activităților Air Berlin sunt interesați în special transportatorii aerieni Lufthansa, Ryanair, Easyjet și Condor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS