7 roluri memorabile ale lui Robin Williams – VIDEO

Pe 11 august 2014, Robin Williams a fost găsit decedat în locuința sa din Tiburon, California, ancheta ulterioară demonstrând că a fost o sinucidere prin asfixiere.

Actorul american suferea de depresie și nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri.

Cu o lună înainte de moartea sa, Robin Williams se internase într-o clinică din Minnesota (SUA) în cadrul unui program de prevenire a dependenţei de alcool.

Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă voia să „îşi reînnoiască angajamentul” de a continua programul de abstinenţă, care până atunci durase 20 de ani.

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie, Robin Williams era cunoscut și pentru show-urile de stand-up, precum și foarte apreciat pentru rolurile din filmele dramatice. Devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy”, Robin Williams a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”.

Good Morning Vietnam (1987)

Robin Williams va fi cel mai probabil ținut minte pentru calitatea sa de a aduce bucurie și zâmbete celor din jur, iar rolul DJ-ului de radio îndrăgit și amuzant adus în Saigon pentru a distra soldații americani i s-a potrivit mănușă.

Good Will Hunting (1997)

Robin Williams a câștigat premiul Oscar pentru rolul terapeutului văduv Sean Maguire, care îi oferă cu răbdare tânărului geniu Will Hunting figura de părinte pe care nu a avut-o niciodată.

Dead Poets Society (1989)

Rolul profesorului neconvențional de limba engleză care devine un mentor și o sursă de inspirație pentru elevii unei școli cu metode conservatoare i-a adus lui Robin Williams o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

Mrs Doubtfire (1993)

În rolul care i-a adus afecțiune veșnică de la o generație întreagă de copii, Robin Williams este Daniel Hillard, un tată divorțat care se deghizează în dădacă pentru a petrece mai mult timp cu copiii săi și pentru a-și reconstrui propria viață.

Awakenings (1973)

Aici Robin Williams l-a interpretat pe Malcolm Sayer, o versiune ficționalizată a neurologului Oliver Sacks, în această adaptare a memoriilor din 1973 ale lui Sacks despre utilizarea experimentală a unui nou drog pentru a „trezi” pacienții catatonici dintr-un spital din New York.

The Fisher King (1991)

What Dreams May Come (1998)

Un alt rol emoționant al lui Robin Williams: După ce moare într-un accident de mașină, un bărbat o caută pe soția sa în viața după moarte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS