Confidenţialitate

7 primari din Gorj și Dolj au fost trimiși în judecată într-un dosar de corupție

Edilii sunt acuzați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj ca ar fi primit mită de la un om de afaceri din Turceni pentru a beneficia de lucrări la construcțiile de drumuri. Și administratorul firmei „Ydail Construct” SRL din Turceni, Doru Șandru a fost trimis in judecată pentru dare de mită.
Acesta este acuzat că i-ar fi mituit pe primari cu diverse sume de bani pe care le-a obţinut prin derularea unor contracte cu primăriile conduse de cei în cauză.

Lista inculpaţilor trimişi în judecată este formată din Sorin Bucurescu – de la Slivileşti, Florinel Ţuilă – de la Cătunele, Mihai Calotă – de la Urdari, Adrian Mangu – de la Bărbăteşti, Ilie Pietroi – de la Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir. Ana Ceană, de la Melineşti, judeţul Dolj, este şi ea prinsă în lista inculpaţilor. Toţi erau acuzaţi în decembrie 2014 că şi-au primit „partea lor” din diversele contracte derulate în localităţile pe care le conduceau de ani de zile, investiţiile în drumuri sau alte lucrări de construcţii fiind efectuate de firma din Turceni.
În decembrie 2015, la perchezițiile efectuate de anchetatori, a fost găsită o agendă, la administratorul firmei care a executat lucrări în localitățile conduse de primari, pe care erau menționate diverse cifre notate în dreptul numelor acestora, iar bănuiala oamenilor legii a fost că cifrele ar reprezenta sume de bani oferite drept şpagă edililor pentru acele contracte de lucrări. Procurorii au comunicat că sumele primite șpagă in acest dosar se ridica la 200.000 de lei.