Confidenţialitate

7 invenţii care au schimbat moda pentru totdeauna – GALERIE FOTO

Ştim că moda se schimbă de la an la an sau chiar de la un sezon la altul, însă sunt câteva elemente care vor rămâne pentru totdeauna în topul preferinţelor femeilor. Aceste invenţii sunt astăzi nelipsite din garderoba oricărei femei.

Blugii

Blugii au fost brevetaţi în 1873 de către Levi Strauss și Jacob Davis.

Pantofii stiletto

Acest tip de pantofi apare pentru prima oară prin anii 1940, când au fost observați la solista Mistinguett. Pantofii erau creaţi de către designerul André Perugia.

Bikinii

În 1946 apar primele modele de bikini, dar erau atât de provocatoare, încât nici un model respectabil nu a dorit să le promoveze. Creatorii de modă au fost nevoiţi să apeleze la stripteuze. Prima femeie care a purtat bikini a fost stripteusa de la Casino Paris, Micheline Bernardini.

Rochia neagră

În 1926 iese pe piață „petit noir”, mica rochie neagră, creată de Coco Chanel.

Dresurile din nylon

În 1939, chimistul Julian W. Hill descoperea accidental un component chimic care urma să revoluţioneze viaţa de zi cu zi a femeilor din toată lumea. În căutarea unui substitut al materialului natural din care erau realizate dresurile, mătasea, angajatul companiei chimicale DuPont descoperea prima fibră sintetică, cunoscută drept nylon.

Geaca de piele

Jacheta de piele a fost iniţial fabricată şi utilizată ca uniformă pentru piloţii militari germani şi americani de-a lungul războaielor mondiale.

Fusta scurtă

În 1965, Mary Quant, o tânără designer britanic, şi-a ridicat tivul propriei fuste mai sus de genunchi cu câţiva centimetri. A fost momentul în care s-a născut celebra fustă scurtă. Numită după maşina sa favorită – the Mini – fusta scurtă a fost un succes instantaneu şi a sintetizat spiritul tinerilor londonezi: liberi, energici, rebeli şi nonconformişti.