7.500 de Euro de la Parlamentul European pentru câștigătorul European Charlemagne Youth Prize

Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen invită în fiecare an tineri din toate statele membre ale Uniunii Europene să prezinte proiecte realizate de tineri pentru tineri care să demonstreze o participare activă la dezvoltarea Europei.

Toți tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din orice stat membru al UE, pot prezenta proiecte pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni.

Proiectele pot fi prezentate individual sau, de preferință, în grupuri. Acestea ar trebui să promoveze înțelegerea europeană și internațională, să favorizeze dezvoltarea unui sentiment comun al identității și al integrării europene, să asigure modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple concrete de cetățeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunități.

Câștigătorii anteriori au fost premiați pentru proiecte cum ar fi programe de schimburi în rândul tinerilor, evenimente sportive, artistice sau culturale, sau proiecte online cu o dimensiune europeană.

Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 7 500 €, premiul doi de 5 000 €, iar premiul trei de 2 500 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați europeni de a vizita Parlamentul European la Bruxelles sau la Strasbourg.

Un reprezentant pentru fiecare dintre cele 28 de proiecte câștigătoare la nivel național este invitat câteva zile la Aachen pentru a participa la o serie de evenimente, inclusiv la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care are loc întotdeauna cu două zile înainte de Înălțare, ziua în care este decernat prestigiosul Premiu Internațional Charlemagne din Aachen.

Premiile acordate pentru cele mai bune trei proiecte vor fi prezentate de Președintele Parlamentului European și de către reprezentanții Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS