6 procurori candideaza pentru sefia DIICOT

Printre ei se numără un procuror care lucrează, în prezent, în cadrul DNA, și unul care s-a ocupat de dosarul Omar Hayssam.

6 procurori candidează pentru șefia DIICOT – funcție rămasă liberă după ce Alina Bica a fost arestată preventiv.

Printre ei se numără un procuror care lucrează, în prezent, în cadrul DNA, și unul care s-a ocupat de dosarul Omar Hayssam.

Interviul în fața Comisiei de la Ministerul Justiției are loc miercuri.

Unul dintre candidaţii consideraţi pregătiți pentru a prelua șefia DIICOT este Cătălin Borcoman.

Pe vremea când ocupa funcția de procuror general-adjunct la secţia Antimafia a Parchetului General, el a anchetat fuga din ţară a lui Omar Hayssam.

Ulterior, a preluat funcția de procuror-șef al structurii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Brașov.

Şi Giorgiana Hossu – cea care ocupă interimar șefia DIICOT – și-a depus candidatura. În calitate de procuroror, fosta adjunctă a Alinei Bica a anchetat dosar precum Petromservice și Omar Hayssam.

Un alt candidat la șefia DIICOT: Ioana Albani, procuror-şef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din Parchetul General, premiată chiar de şeful FBI pentru activitatea din ultimul an.

Ceilalți 3 procurori aflația pe lista candidaților sunt Nicolae Lupulescu de la DNA, Daniel Horodniceanu şi Adrian Glugă. Ultimii doi sunt şefi de structuri locale ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.