Confidenţialitate

DIICOT Alba Iulia: 6 migranți din Bangladesh, găsiți ascunși sub podeaua unui camion. Fiecare dintre ei ar fi plătit 3000 de euro pentru a trece granița ilegal către Austria | AUDIO

6 bărbați din Bangladesh au fost găsiți ascunși sub podeaua unui camion de marfă, în drum spre graniță, de către polițiștii din Alba. Migranții ar fi plătit 3000 de euro fiecare pentru a ajunge în Austria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 6 migranți din Bangladesh se aflau în Alba Iulia, cu viză legală de muncă, de unde sperau să ajungă în Austria. Pentru a trece fraudulos granița, ascunși sub podeaua unui camion de marfă, ar fi plătit 3000 de euro fiecare unei grupări de traficanți, destructurată acum de DIICOT Alba Iulia.

Încă din luna ianuarie, bănuiții ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, aceștia fiind ascunși, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor.

În urma perchezițiilor domiciliare de ieri, 3 bărbați din Alba Iulia, cu vârste cuprinse între 28 și 37 de ani, au fost reținuți pentru trafic de migrați și constituirea unui grup infracțional organizat, fiind ulterior arestați preventiv.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Un bărbat care încerca să vândă în România insecticid furat din Italia, reținut de polițiști în Timișoara | AUDIO