Confidenţialitate

6.000 de credincioşi din Voluntari sunt așteptați la Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Aproximativ 6.000 de credincioşi din localitatea ilfoveană Voluntari sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi marţi dimineaţă, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Ei vor avea puse la dispoziție 150 de autocare.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, autocarele cu pelerini vor pleca din Voluntari luni seară începând cu ora 22.00, urmând să ajungă la Iaşi în cursul dimineţii de marţi.

Autocarele vor fi parcate într-o zonă din apropierea Catedralei Mitropolitane, apoi credincioşii se vor aşeza la rând pentru a trece pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Primii pelerini s-au aşezat deja la rând încă de luni dimineaţă, fiind vorba despre un bărbat din Vrancea şi o femeie din Neamţ, ambii cu vârste peste 70 de ani.

Cei doi au spus că în fiecare an vin la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi că rămân peste noapte în aer liber, pentru a se închina primii la moaşte, imediat ce acestea vor fi scoase din lăcaşul de cult.

CFR Călători a anunţat luni că în 11,12 şi 13 octombrie va fi introdus un tren suplimentar pe ruta Bucureşti-Iaşi, care va pleca din Gara de Nord la ora 22.00.

Totodată, va fi suplimentat numărul de vagoane la trenurile care fac legătura între Iaşi şi Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Galaţi.

Peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în această săptămână la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, racla urmând să fie scoasă marţi dimineaţă din Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni religioase.

Sfânta Liturghie este programată sâmbătă, 14 octombrie, şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.