Confidenţialitate

Prima pagină, 14 septembrie

Adevărul remarcă ambrambureala din jurul noului an şcolar. Modificările făcute de Ministerul Educaţiei pe ultima sută de metri dau peste cap planurile pentru vacanţa intersemetrială, reprogramată o săptămână mai târziu. Unii părinţi și-au rezervat concedii alături de copii, bani pe care îi vor pierde.

Problemele începutului de an şcolar le găsim în Ziarul Financiar. Multe școli sunt nepregătite, dascălii sunt prost plătiţi, nervoşi şi frustraţi, programă este depăşită de timpuri, sistemul de învăţare este bazat în continuare pe memorare. Mai mult decât atât există şi o constatare darâmătoare, anume că personajele zilei nu au dat doi bani pe şcoală, pentru că au şcoala vieţii.

Pentru toate partidele, criterii de integritate s-au dovedit poveşti de adormit electoratul, observă România liberă. Dosarele înalţilor demnitari, care păreau de neatind până de curând, captează toată atenţia. Totodată, anchetele DNA au început să devoaleze corupţia din eşaloanele doi şi trei ale puterii. România liberă notează şi intransigenţa Bucureştiului de a nu primi mai mulţi refugiaţi decât poate găzdui. La reuniunea de azi de la Bruxelles, România va milita împotriva cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană.

Jurnalul naţional scrie despre cât de costisitoare sunt drumurile la bancomat. Doi din trei români ocolesc plăţile cu cardul, spre bucuria băncilor. În țara noastră, consumul este susținut de plățile cash. Numerarul aflat în circulație în afara sistemului bancar a ajuns la 43 de miliarde de lei, un maxim istoric.

Gazeta sporturilor se întreabă dacă Steaua mai este Steaua. Roș-albaștrii au pierdut, în deplasare, partida cu ACS Poli Timișoara, scor 1-0, arătând că pierderea mărcii nu este singura problemă pentru echipa patronată de Gigi Becali.