Confidenţialitate

Simulare de incendiu la Spitalul Județean din Vaslui

După tragediile de la Spitalul Județean Piatra Neamț și Institutul Matei Balș, autoritățile vor să fie mai bine pregătite în cazul unor evenimente similare.

Pompierii din Vaslui au făcut un antrenament de forță, în care au simular o intervenție la un incendiu de proporții ce a cuprins unul dintre etajele superioare ale Spitalului Județean. Pe lângă pregătirea pompierilor, a fost un prilej și pentru instruirea personalului medical să facă față unui astfel de eveniment.

Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la etajele superioare ale Spitalului Județean Vaslui. Zeci de pompieri au luat parte la antrenamentul care a simulat mai multe intervenţii de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor care s-au evacuat prin partea superioară a clădirii.

Scopul declarat al exercițiului a fost atât antrenarea pompierilor, pentru a fi pregătiți să intervină în cazul unei situații reale, cât și instruirea personalului spitalului în ceea ce privește intervenția și reacția în cazul unui incendiu. De antrenament a avut parte și un câine de intervenție, specializat în căutarea victimelor surprinse sub dărîmături

Așa cum se întîmplă de cele mai multe ori în cazul simulărilor, exercițiul s-a desfășurat în condiții bune. Pompierii vasluieni spun că vor urma și alte exerciții de acest fel, astfel încât o misiune reală să nu-i ia prin suprindere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader