50 de persoane au rămas fără adăpost după incendiul din Cernavodă

Aproximativ 50 de persoane, care locuiau fără forme legale într-o baracă cu etaj din fosta organizare de şantier a Centralei Nuclear Electrice (CNE) Cernavodă, au rămas fără locuinţă după ce clădirea construită din materiale uşoare a fost mistuită de un incendiu ce a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, a informat Primăria Cernavodă.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit la ora 21.30, iar cele 50 de persoane s-au evacuat singure, până la sosirea pompierilor, din cele 15 unităţi locative pe care le ocupau fără acte în interiorul imobilului abandonat, nefiind înregistrate victime. Primăria le-a acordat acestora adăpost într-o sală de sport, din oraş.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că operaţiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ şase ore, fiind mobilizaţi 36 de pompieri militari, nouă pompieri civili, ce au acţionat cu şapte autospeciale de stins incendii ale IJSU şi două autospeciale ale serviciului civil de stins incendii al CNE Cernavodă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS