5 zile până la lansarea noului iPhone 8. Ce se știe până acum despre iPhone 8

De câteva luni circulă mai multe zvonuri legate de noul iPhone 8, iar după ce Apple a anunțat evenimentul de lansare de pe 12 septembrie, pe internet a crescut numărul zvonurilor și teoriilor privind iPhone 8.

Pe multe site-uri recunoscute pentru ”scurgerile de informații” de la Apple este vehiculat numele de iPhone X, marcând astfel 10 ani de la lansarea celebrului smartphone, variantă neconfirmată însă de niciun oficial al companiei.

Apple va trece de la ecranul de tip LCD la cel OLED, care oferă culori mai vibrante. Vom avea o culoare nouă disponibilă pentru iPhone 8 – “Blush” Gold, pe lângă negru și argintiu.

iPhone 8 va avea wireless charging și, de asemenea, sistemul de operare va fi iOS 11. Camera va fi ca la iPhone 7 Plus, dual camera, doar că cel mai probabil va fi amplasată pe verticală. Setul de instrumente ARKit pentru crearea de experiențe AR pe care Apple le-a dezvăluit ca parte a noului său iOS 11 va fi un upgrade important penrtu noul model.

Potrivit celor mai credibile surse care avansează un cost pentru noul smartphone, prețul de pornire al variantei de 64GB va fi 999 de dolari, fără taxe. Cel de 256GB – 1099 dolari, iar cel de 512GB – 1199 dolari.

10 ani de la primul model iPhone

La 9 ianuarie 2007, Apple prezenta la Macworld – o expoziţie de produse proprii – primul model de iPhone.

Dispozitivul din aluminiu, creat de vizionarul Steve Jobs, era disponibil în versiuni de 4 GB şi 8 GB.

Prezentarea oficială a iPhone s-a făcut ulterior, pe 29 iunie 2007, moment care a atras sute de clienţi în jurul magazinelor Apple din SUA. Graţie ecranului tactil inovator, telefonul inteligent avea interfaţa optimizată pentru a putea fi utlizat cu simple apăsări de deget.

La un deceniu de la apariţie şi permanente îmbunătăţiri, iPhone-ul rămâne cel mai important produs pentru Apple şi unul dintre marii jucători ai pieţei.

Huawei va depăşi Apple în clasamentul producătorilor de telefoane inteligente

Lansarea este așteptată într-o perioadă sensibilă pentru Apple.

Compania chineză Huawei va devenit al doilea mare producător de telefoane inteligente la nivel mondial, depășind Apple, potrivit Counterpoint, firma de consultanţă şi analiză.

În lunile iunie şi iulie ale acestui an, producătorul asiatic a vândut mai multe smartphone-uri decât rivalul american. Datele așteaptă să fie confirmate de rezultatele financiare trimestriale ale celor două companii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS