Confidenţialitate

5 motive să-ți planifici concediul în Istanbul (P)

Vrei să pleci în vacanță și cauți o destinație totală, cu istorie, cultură, distracție, mare, munte, relaxare și gastronomie locală de excepție? Găsești toate acestea într-un concediu în Istanbul, cel mai cunoscut oraș turcesc. Nu te-am convins? Iată câteva motive să alegi metropola de pe malurile Bosforului pentru o călătorie de neuitat!

Istanbul este singurul oraș din lume așezat pe două continente

Europa și Asia se întâlnesc într-o arie urbană de mare frumusețe – Istanbul. Găsești aici cartiere vechi ce spun istoria Levantului, dar și zone noi, cu parfum oriental, care deschid calea către Anatolia și Asia.

Această varietate se regăsește și în oferta generoasă de obiective turistice, atracții pentru pasionații de antichități, arhitectură, lăcașuri de cult ori pentru amatorii de croaziere, festinuri culinare și evenimente culturale.

În Istanbul se află cel mai mare pod suspendat din lume

Chiar în anul 2022 a fost inaugurat noul pod din Istanbul și primul care traversează Strâmtoarea Dardanele. Este vorba despre ‘Podul Canakkale 1915’, lung de 4,6 km, ce face legătura între țărmurile Mării Egee și ale Mării Marmara.

O realizare tehnică de excepție și simbol modern al orașului, această construcție impresionantă este foarte importantă și pentru turiștii care vor să viziteze Turcia, pentru că scurtează drumul cu mașina către Antalya.

La Istanbul vizitezi cel mai mare bazar acoperit din lume

Stambulul este vestit prin bazarurile sale și zonele comerciale unde te simți ca-n “O mie și una de nopți”. Merită să vii în concediu la Istanbul ca să cutreieri prin Marele Bazar, cea mai impunătoare construcție de acest fel din lume, cu nu mai puțin de 4000 de magazine și peste 60 de străzi cu tarabe, buticuri, taverne, cafenele și ceainării.

Cumpărăturile în Kapalı Çarşı, cum i se spune bazarului pe turcește, reprezintă un spectacol unic, în care negustorii și mușterii negociază, beau împreună ceaiuri și degustă curmale, lokum ori fistic.

Istanbul – cea mai apropiată destinație exotică pentru turiștii români

La doar o oră și jumătate cu avionul de la București, ajungi într-un oraș cât o țară, de o mare diversitate naturală: peisaje marine, faleze stâncoase cu vegetație luxuriantă, croaziere spectaculoase, plaje de inspirație tropicală, parcuri acvatice, insule unde s-au păstrat tradițiile otomane ș.a.

Ca să alegi cea mai bună variantă de vizitare a metropolei, compară în timp real toate zborurile disponibile către Istanbul și rezervă bilete în perioada care-ți convine, pentru că vremea este agreabilă pe toată durata anului. Vei avea o experiență europeană, asiatică și mediteraneană, toate în același concediu, la nici șapte sute de kilometri depărtare de România.

Un concediu la Istanbul este prilejul pentru un adevărat festin culinar

O vacanță pe malurile Bosforului reprezintă o excelentă ocazie să te întâlnești cu una dintre cele mai bune gastronomii din lume. Arta culinară turcească reprezintă o combinație unică de influențe otomane, grecești, mediteraneene, asiatice, slave, balcanice.

Te vei delecta cu menemen, un mic-dejun savuros, cu, dolma, pilav, börek, zeci de tipuri de kebab, köfte, ezme, kumpir, pide și delicioasa lahmacun, supranumită și pizza turcească. Deserturile sunt de poveste: sutlac, baklava, halva, lokum, revani kunefe – te așteaptă să le deguști alături de un ceai negru sau o cafea fiartă domol, la nisip.

Planifică un concediu la Istanbul, orașul în care vii ca turist și te simți ca un sultan!

Foto: Shutterstock