5 din 10 femei aleg produse bogate caloric pentru mesele de sărbători

Cu toate că nouă din zece femei asociază această perioadă cu decorarea casei și a bradului, ele își petrec de trei ori mai mult timp la cumparaturi pentru alegerea ingredientelor, si în bucătărie, pentru prepararea rețetelor, decât petrec ocupându-se de decorațiuni, potrivit unui studiu realizat în luna noiembrie la comanda Floriol, prin platforma IVox, pe un eșantion reprezentativ de 1000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, din mediul urban.

95% dintre femei sunt de acord că multitudinea gusturilor vine din combinații bine gândite, și nu dintr-o farfurie plină cu mâncare. Cu toate acestea, 5 din 10 femei aleg produse bogate caloric pentru mesele de sărbători.

Potrivit studiului ”Româncele și masa de sărbători”, 40% dintre femeile care gătesc de sărbători aleg rețetele tradiționale, pe care le reinterpretează pentru a fi mai sănătoase (26%), înlocuind ingredientele considerate nesănătoase, reducând cantitatea acestora (de exemplu, a maionezei) sau alegând procedee mai naturale de preparare, sau le reinterpretează pentru a fi mai spectaculoase (12%), optând pentru ingrediente de calitate și dedicând mai mult timp pregătirii acestora.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS