Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii: „Am toate revendicările realizate. Bugetul Ministerului Agriculturii are surse de finanțare pentru toate revendicările pe care le-au cerut fermierii în stradă” | AUDIO

Ministrul Agriculturii nu înțelege de ce protestele fermierilor continuă. Spune că toate ajutoarele cerute de fermieri sunt în curs de rezolvare. Se vor înființa grupuri de lucru.

Ministrul Florin Barbu, după întâlnirea cu reprezentanții fermierilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Am rugămintea, dacă tot sunteți în contact cu fermierii din stradă, să-mi spuneți și mie o revendicare pe care v-au spus-o dumneavoastră și nu-i aprobată de către Ministerul Agriculturii. Una, vă întreb. Nu am nicio revendicare. Nu am revendicare pentru nimeni, nu înțelegeți? Am toate revendicările realizate. Bugetul Ministerului Agriculturii are surse de finanțare pentru toate revendicările pe care le-au cerut fermierii în stradă. Deci, dacă vorbim de agricultură – noi suntem în sediul Ministerului Agriculturii – dacă vorbim de RCA la transportatori, mergeți la ASF sau la Ministerul Transporturilor”, a spus ministrul Florin Barbu.

Vor fi aprobate mai multe forme de sprijinpentru crescătorii de animale și pentru producătorii de lapte – spune ministrul Agriculturii.

Totuși, unii fermieri, cu tractoare și camioane, continuă protestul alături de transportatori. Între solicitări – scăderea prețurilor la combustibili și pentru asigurările AUTO obligatorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Utilajele de la agricultură nu au RCA crescut, ca să fie foarte clar. Dacă dumneavoastră îmi aduceți anumite revendicări pe care fermierii din țară unde protestează nu au nicio revendicare trimisă către Ministerul Agriculturii. Ne-am asumat anumite ordonanțe, pe care săptămâna aceasta le vom da în Guvern avem toate sumele necesare, avem forme de creditare – două ordonanțe privind creditele agricole în România. Eu nu înțeleg ce trebuie să mai dăm. Dacă vreți să vă spun, în România sunt peste un milion de fermieri”, a spus minstrul Agriculturii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Educației: „Eu cred că în acest an putem rezolva problema școlilor cu grup sanitar în curte” | AUDIO