Confidenţialitate

5 bărbați, reținuți de polițiștii din Ilfov pentru că falsificau permise auto, cărți de identitate și diplome de bacalaureat

Potrivit IPJ Ilfov, 5 bărbați au fost reținuți pentru că ar fi falsificat permise de conducere, pașapoarte, cărți de identitate și diplome de bacalaureat, pe care urmau să le vândă în străinătate.

Polițiștii spun că în ultimii 2 ani, mai multe persoane cu vârsta între 26 și 54 de ani ar fi falsificat diverse documente: permise auto, cărți de identitate, pașapoarte, diplome de bacalaureat, caziere judiciare și chiar permise de ședere ori certificate de agricultor. Documentele erau trimise apoi în străinătate, în schimbul unor sume de bani.

În urma perchezițiilor care au avut loc în București și în Ilfov, polițiștii au găsit, la domiciliile suspecților, mai multe astfel de documente false, precum și laptopuri, imprimante, scannere, ștampile, carduri din plastic cu cip și alte echipamente necesare pentru falsificarea documentelor.

12 persoane au fost conduse la audier, iar 5 dintre ele s-au ales cu dosar penal pentru complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.