Confidenţialitate

5 bărbați din Vaslui și Iași, reținuți după ce au furat de la angajator materiale de construcție în valoare de 700.000 de lei pe care le vindeau sub prețul pieței | AUDIO

Cinci bărbați din Vaslui și Iași au fost reținuți în urma unei ample acțiuni a oamenilor legii, ce au inclus și percheziții la domiciliille acestora, într-un dosar de delapidare. Potrivit anchetatorilor, aceștia au sustras de la angajatorul lor materiale de construcții în valoare de 700.000 de lei, pe care le vindeau apoi sub prețul pieței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 40 de polițiști și jandarmi au descins la domiciliile celor 5 bărbați, cu vârste între 33 și 54 de ani, 4 din Vaslui și unul din Iași.

Potrivit anchetatorilor, totul ar fi început în februarie, când aceștia au început să sustragă materiale de construcții de la firma la care lucrau.

Tot ce pleca din firmă era apoi vândut la prețuri mult sub cele de pe piață. Clienții erau cu precădere agenți economici din toată țara, care achiziționau materialele de construcție ieftine fără documente contabile sau de proveniență a mărfii.

În final, banii din vânzări erau împărțiți între cei 5. Cu toții au fost duși la audieri la sediul IPJ Vaslui, iar la final au fost reținuți pentru 24 de oră.

Se estimează că paguba pe care au produs-o se ridică la circa 700.000 de lei. În urma perchezițiilor, însă, doar o mică parte din această sumă a fost recuperată, mai exact 64.000 de lei. Ancheta continuă, iar azi cei 5 ajung în fața procurorilor vasluieni pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Spargere la centrul de plata taxelor pentru pașapoarte din Galați. Hoții au furat 20.000 de lei și au tăiat cablul de alimentare cu electricitate | AUDIO