Confidenţialitate

5 ani de la tragedia Colectiv: Preşedintele Iohannis omagiază, vineri, victimele incendiului

Șeful statului va depune vineri o coroană de flori în memoria victimelor incendiului care a mistuit, la 30 octombrie 2015, clubul bucureștean Colectiv.

Tot vineri, preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv.

“Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi (…) exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a anunţat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

La 14 octombrie, Parlamentul a adoptat un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

64 de persoane au murit și alte peste 200 au fost rănite în urma incendiului de la Clubul Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album.

Unul dintre supraviețuitori s-a sinucis ulterior.