5.000 de polițiști păzesc liceele unde se desfășoară bacalaureatul

Peste 5.000 de poliţişti şi jandarmi sunt în apropierea şolilor unde se desfășoară începând de luni examenul de bacalaureat.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu (de anul acesta și generațiile trecute) susţin examenul în prima sesiune.

Primele probe sunt cele orale. Cele scrise încep pe 4 iulie. Examenul  se va încheia pe 16 iulie, când se vor afişa rezultatele finale.

 

Potrivit Ministerului de Interne, pentru prevenirea evenimentelor care ar putea afecta desfăşurarea examenelor de bacalaureat, a fost suplimentat numărul poliţiştilor şi jandarmilor care menţin ordinea şi siguranţa publică în zona centrelor de examinare.

Astfel, în toată perioada desfăşurării examenului de Bacalaureat, peste 3.000 de poliţişti şi peste 2.000 de jandarmi, vor fi prezenţi în zona centrelor de examinare.

Poliţiştii şi jandarmii vor asigura şi securitatea transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

Și pompierii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror situaţii care ar putea apărea în instituţiile de învăţământ unde se susţin probele de Bacalaureat.

Citește și: Începe Bacalaureatul. Calendarul probelor 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS