Confidenţialitate

#4Rusia – file din natură, expoziție la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – GALERIE FOTO

Joi va fi vernisată, la București, expoziția temporară de fotografie „#4Rusia – file din natură”, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Ştiință şi Cultură – Российский центр культуры в Румынииdin România și Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии.

Expoziția, aflată la Muzeul Antipa la cea de-a patra ediție, cuprinde fotografii nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară”, un proiect al Societății Geografice Ruse care reunește cei mai buni fotografi amatori sau profesioniști ai Rusiei. De la prima ediție a concursului, din 2015, au participat 25 de mii de fotografi, cel mai în vârstă participant având 98 de ani, iar cel mai mic, doar 4 ani. În cinci ani de existență a concursului, au fost primite spre jurizare peste 440 de mii de fotografii iar expozițiile cu lucrărilor finaliștilor și câștigătorilor săi sunt expuse cu succes în întreaga lume.

„#4Rusia – file din natură”
reunește, în premieră, patru secțiuni dedicate fotografiilor realizate de copii: „Peisaje”, „Lumea animală”, „Microunivers” și „Lumea păsărilor”. O noutate o reprezintă, anul acesta, fotografiile făcute cu telefonul mobil care au fost admise în concurs (în secțiunea „Fotografiat de pe smartphone”), fapt care face ca această competiție să fie de acum accesibilă tuturor iubitorilor de natură și nu doar celor ce reușesc să folosească un aparat de fotografiat performant.

#4Rusia – file din natură” transpune în imagini fascinante biodiversitatea din ținuturile îndepărtate și sălbatice ale Rusiei. De la „Lumea subacvatică”, secțiunea care surprinde viața locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoși ori moluște inofensive, până la „Microunivers”, care suprinde în detaliu grația și organizarea complexă a unei lumi greu de văzut cu ochiul liber, fotografiile reflectă momente unice din viața animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural. Grupate în 11 secțiuni, fotografiile expuse în holul central al Muzeului Antipa au ca obiectiv principal acela de a atrage atenția asupra problemelor care amenință patrimoniul natural, istoric și cultural al Rusiei.

Expoziția se adresează atât copiilor de peste 7 ani cât și publicului adult. Aceasta va putea fi vizitată până pe 28 martie.